BATMAN / MERKEZ - ŞEYHÇOBAN İLKOKULU

Kas

Eti çocuk tiyatrosu tarafından ilimiz Merkez Kültür Merkezinde "Mutluluk Denince Akla"adlı tiyatro gösterisi düzenlendi. Tiyatro gösterimine sınıf rehber öğretmeni ve okul idarecimiz eşliğinde 3/A sınıfı öğrencileri katıldı.

Kas

Cumhuriyetimizin ilanının 100.yıl dönümü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programı Okulumuzun bahçesinde kutlandı.

Ekm

Batman İl Sağlığı Merkezi'ne bağlı Sağlıklı Hayat Merkezi Ağız ve Diş sağlığı Birimi tarafından öğrencilerimizin ağız ve diş taramaları yapıldı. Ağız ve diş sağlığının önemine değinen sağlık çalışanlarımız ardından öğrencilerimize diş fırçası ve diş macunu hediye edildi.

Ekm

Okulumuzca hazırlanan eğitim planlaması doğrultusunda sınıf rehber öğretmenimiz tarafından3. ve 4.sınıflara yönelik Doğal Kaynaklı Afetler Eğitimi Konusunda seminer verildi. Seminerde emeği geçen sınıf öğretmenimize teşekkür ediyoruz.

Ekm

Okulumuzca hazırlanan eğitim planlaması doğrultusunda sınıf rehber öğretmenimiz tarafından 1. ve 2.sınıflara yönelik Deprem Eğitimi konusunda seminer verildi. Seminerde ;deprem öncesi,deprem anında ve sonrasında yapılacak doğru davranışlar anlatıldı.Seminerde emeği geçen sınıf öğretmenimize teşekkür ediyoruz.

Eyl

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı sene başı mesleki çalışma döneminde okulumuz öğretmenleri ile birlikte eğitim içerikli sinema filmi izlendi.

Haz

Yeni eğitim öğretim yılı öncesi okulumuzun bütün bölümleri yıkanarak eğitime hazır hale getirildi.

Haz

2023-2024 Eğitim- Öğretim yıllına öğrencilerimizin daha iyi bir öğrenme ortamında odaklanmalarını kolaylaştırmak,temiz ve ferah bir sınıf ortamı oluşturmak adına okulumuzun sınıfları ve koridorları okul müdürümüz,Müdür yardımcılarımız ve gönüllü fedakar öğretmenlerimiz tarafından boyanmıştır. Emeği geçen okul idaremize ve fedakar öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

May

Batman Rehberlik Araştırma Merkezinde görev yapan rehber öğretmenlerinden Sedat KURT ile Sema TEKİN velilerimize yönelik olarak "Bağımlılıkla Mücadele" konulu seminer verdiler.Velilerimizin bağımlılık konusunda bilinçlenmesi ve farkındalık oluşturmaları hedeflenen seminerde, insan sağlığını olumsuz yönde etkiyen farklı türde bağımlılıklar anlatıldı.Alkol, sigara, uyuşturucu ve daha birçok bağımlılık yapan zararlı maddeler konusunda velilerin merak ettikleri sorular yanıtlandı. Slayt ve görsel materyallerle madde bağımlılığı konusunda dikkat edilmesi gereken konular aktarıldı.Batman Rehberlik Araştırma Merkezine ,Sedat KURT'a ve Sema TEKİN öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı.Saygı duruşu ve istiklal marşı okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar gerçekleştirildi.23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı konulu şiirler okundu.Öğrencilerimizin oynadığı yarışma ve gösterilerle programımız öğrencilere dağıtılan ikramlar ile sona ermiştir. Programda emeği geçen öğretmenlerimize, sevgili öğrencilerimize ve bu anlamlı günde programa katılan değerli velilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

Velilerimize yönelik "Doğal Afetlere Karşı Alınabilecek Tedbirler" ile ilgili bilgilendirme semineri verildi.Afetlerin öncesi, afet anı ve sonrası hakkında yapılacak doğru davranışlar anlatıldı. Yaşanılan mekanlarda risklerin azaltılması ve alınacak önlemler vurgulandı. Emeği geçen İngilizce öğretmenimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzun 3/A sınıfında düzenlediğimiz "Temizlik ve Beslenme" konulu semineri 3.sınıf öğretmenimiz Veysel GÖÇMEN tarafından verildi. Seminere ilgi ve katılım gösteren değerli velilerimize ve emeği geçen öğretmenimize teşekkür ederiz.

Mrt

Şeyhçoban İlkokulunda 02.03.2023 perşembe günü deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Öğrencilerin ve öğretmenlerin depreme ne kadar hazırlıklı olup olmadığı test edildi.Yapılan tatbikatta okul müdürümüz Abdulgani SÖNMEZ, Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.Okul bahçesinde toplanan öğrencilerle konuşma yapan Okul Müdürü Abdulgani SÖNMEZ ,Senaryo gereği öğrencileirimizin ve öğretmenlerimizin  deprem sırasında ve sonrasında nelere dikkat etmeleri ve neler yapmaları konularında bilgilendirdi. Deprem tatbikatı başarılı bir şekilde uygulayan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Şbt

Okulumuzun öğretmenleri tarafından Doğal Afetler karşısında alınabilecek önlemler ile ilgili bilgilendirme semineri verildi. Afetlerin öncesi, afet anı ve sonrası hakkında yapılacak doğru davranışlar anlatıldı. Yaşanılan mekanlarda risklerin azaltılması ve alınacak önlemler vurgulandı. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Şbt