BATMAN / MERKEZ - ŞEYHÇOBAN İLKOKULU

Nis

Okulumuzda Öğrencilerimiz Sağlıklı Yaşam İçin Güne Kültür Fizik Hareketleri İle başlıyor. “Okulumda Sağlıklı Besleniyorum” programı kapsamında; öğrencilerimizin güne neşeli, dinç ve zinde başlaması ve sağlıklı yaşam için alışkanlıklar edinmesi adına güne kültür fizik hareketleri ile başlıyoruz.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı.Saygı duruşu ve istiklal marşı okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar gerçekleştirildi.23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı konulu şiirler okundu.Programımız yarışmalar ve gösteriler ile devam edildi. Programımız yarışmalarda başarılı olan öğrencilere dağıtılan hediyeler ile sona ermiştir. Programda emeği geçen öğretmenlerimize, sevgili öğrencilerimize ve bu anlamlı günde programa katılan değerli velilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

8 Mart Dünya Kadınlar Günü,okulumuz öğretmenleri tarafından yapılan etkinlikle kutlandı.

Mrt

Okulumuzda deprem tatbikatı gerçekleştirildi.öğrencilerin ve öğretmenlerin depreme ne kadar hazırlıklı olup olmadığı test edildi.

Şbt

28 Şubat Sivil Savunma Günü kapsamında önlem alma ve zarar azaltma bilincininin geliştirilmesi amacıyla öğrencilerimiz bilgilendirilmiştir.

Şbt

Toplumda deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı hazırlık olunması amacıyla "Afet Farkındalık Eğitimi" videosu okulumuzun öğrencilerine izlettirildi.

Şbt

Rüzgarlı havayı fırsat bilen 2.sınıf rehber öğretmenimiz,öğrencileri ile birlikte uçurtma şenliği etkinliğini gerçekleştirdi.

Ara

Öğrencilerimizin kişisel gelişimlerine ve manevi yönlerine  katkıda bulunmak amacıyla Köy İmamı Hafzullah DEMİR tarafından ilkokul ve ortaokul öğrencilerine  "Edep, Ahlak ve Nezaket" konulu eğitim verildi.

Ara

Yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı.
Tutum, yatırım ve türk malları haftası sınıflarımızda kutlandı.

Ara

İlkokul öğrencilerimize sinema etkinliği Gerçekleştirildi .Bu etkinlikle öğrencilerde  toplumda millî ve kültürel değerler yönünden farkındalık oluşturulması,sosyal,kültürel ve duygusal gelişimlerine katkıda bulunulması, öğrencilerin hayal gücünün gelişmesine imkân sağlanması, Film kültürü oluşturulması ve çevresine daha duyarlı bireyler yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Ara

İnsan Hak ve hürriyetlerinin önemini anlatmak için 10 Aralık ile başlayan Dünya İnsan Hakları haftasını okulumuzda yapılan çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Ara

Öğrencilerimizin bağımlılık türleri hakkında bilgi ve bilinç düzeylerini artırmak ve onları koruyucu ve destekleyici rehberlik hizmetleri sunmak amacıyla teknoloji bağımlılığı,Alkol bağımlığı ve sağlıklı yaşam konullarında seminer verildi.

Kas

Eti çocuk tiyatrosu tarafından ilimiz Merkez Kültür Merkezinde "Mutluluk Denince Akla"adlı tiyatro gösterisi düzenlendi. Tiyatro gösterimine sınıf rehber öğretmeni ve okul idarecimiz eşliğinde 3/A sınıfı öğrencileri katıldı.