BATMAN / MERKEZ - ŞEYHÇOBAN İLKOKULU

Ock

2022-2023 Eğitim Öğretim yılının 1. Dönem Karneleri dağıtıldı.Dönem boyunca başarılı performans gösteren ortaokul öğrencilerimiz Şifa Ö.,Yakup Ş.,Zeynep Ş.ve ilkokul 4.sınıf öğrencimiz Meltem D. hediyeleri takdim edildi. Değerli İdarecilerimizi,öğretmenlerimizi ve sevgili öğrencilerimizi dönem boyunca gösterdiği fedakarlık ve özverili çalışmalardan dolayı teşekkür ederiz. Öğretmen ve öğrencilerimizin sağlıklı ve huzur içinde sevdiklerinizle geçireceğiniz bir tatil temeni ederiz.

Ara

Okulumuzun 2/A sınıfında düzenlediğimiz Öğrenciyi Tanıma ve Yönlendirme konulu semineri 2.sınıf öğretmenimiz Yezdan BAHŞİ tarafından verildi. Seminere ilgi ve katılım gösteren değerli velilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Ülkemizi hedeflerine ulaştıracak, milletimizi geleceğe taşıyacak nesillerin ruh, fikir ve bilgi dünyalarını inşa eden öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutladık.Kutlama programına Şehit öğretmenlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımız okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz için hazırladığı şiirler okudu ve programımız koro gösterileri sona ermiştir.Programda emeği geçen türkçe öğretmenimiz Leyla PAKSOY'a , Sınıf öğretmeni Veysel GÖÇMEN'e , tüm Öğretmenlerimize ve sevgili Öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Kas

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ölümünün 84. yıl dönümünde okulumuzda çeşitli etkinliklerle ve yapılan anma programı ile anıldı.Programa okul yöneticileri,öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kas

Okulumuz ile 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu ve 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu arasında yürütülen "Kitap Kardeşliği Projesi" kapsamında öğrencilerin okuduğu kitaplar karşılıklı değiştirildi. Bu kapsamda iki okulumuzun öğretmenleri ve öğrencileri okulumuzu ziyaret ettiler. Projenin başarıyla yürütülmesinde emeği geçen  15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu ve 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu yöneticilerine, öğretmenlerine, 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu Öğretmeni Merve Albayatı'ya, 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu Sınıf Öğretmenleri Gülsüme Kurt, Berrin Yıldız Güçlü, Hayati Çelik'e ve tüm okul velileri ve öğrencilerine  teşekkür ederiz.

Kas

Öğrencilerimizin aile ortamı hakkında bilgi toplamak,okul-aile işbirliğini kolaylaştırmak,evin fiziksel durumu,çocuğun çalışma olanakları ve koşulları,anne ve babanın çocuğa ve çalışmasına ne ölçüde yardımda bulunabileceği,ailenin okula ve okulda verilen hizmetlere karşı nasıl bir tutum ve anlayış içinde olduğu,çocukları ile ilgili olarak ailenin genel tutumu gibi konularda bilgi almak için okulumuz öğretmenleri tarafından öğrencilerimizin anne ve babaları ile ev ortamında görüşmeler gerçekleştirildi. Ziyareti gerçekleştiren Öğretmenlerimizi kutlar, İlgi ,alaka ve misafirperverliklerinden dolayı Değerli velilerimize teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Ekm

Cumhuriyetimizin ilanının 99.yıl dönümü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programı Okulumuzun bahçesinde coşkuyla kutlanıldı.Saygı  duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasından sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmanın gerçekleştirilmesinin ardından şiirler , gösteriler ve şarkılar ile programımız sona ermiştir.Programda emeği geçen Öğretmenlerimize ve sevgili Öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

EN GÜZEL TEMİZLİK,KİRLETMEMEKTİR!!!

Çevre kirliliği,doğada çözünmeyen atıklarla ilgili farkındalık oluşturmak ve öğrencilerimize çevre bilinci kazandırmak amacıyla 26 Ekim 2022 Çarşamba günü okulumuzun ve köyümüzün belirli alanlarında Öğretmenlerimizin eşliğinde çevre temizliği ve çöp toplama etkinliği düzenledik. Etkinlikte emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Batman 5.Kitap Fuarı
Öğrencilerimizin sağlıklı ,özgüvenli ve donanımlı bireyler olma yolunda bir adım olan Batmanda 5.'si düzenlenen kitap fuarı öğretmenlerimiz rehberliğinde gezildi ve beğenilen kitaplar alındı. Ardından öğrencilerimizle birlikte yemek yenildi ve alınan kitaplarla ilgili durum değerlendirilmesi yapıldı.

Ekm

Öğrencilerimizin kitap okuma alışkanlıklarını düzenli hale getirmek, kendilerini ifade etmelerini sağlamak,kelime hazinelerinin gelişmesini sağlamak amacıyla 2022-2023 eğitim öğretim yılı boyunca kitap okuma programı faaliyete geçirildi. Buna göre öğrencilerimiz her gün farklı saatler olacak şekilde öğretmenlerimizin eşliğinde kitap okuyorlar. Okudukları kitabı daha sonra arkadaşları ile paylaşıyorlar.

Ekm

Batman İl Sağlığı Merkezi'ne bağlı Tilmerç Sağlıklı Hayat Merkezi Ağız ve Diş sağlığı Birimi tarafından öğrencilerimizin ağız ve diş taramaları yapıldı. Ağız ve diş sağlığının önemine değinen sağlık çalışanlarımız ardından öğrencilerimize diş fırçası ve diş macunu hediye edildi.